A summary of the Max Min design process

When we first looked at the current site.  I recognized that many people don’t use this entry way as a main entry to the building. Students who are going to the upper levels of the building tend to be drawn to the entry at the bridge that goes directly to the upper levels and the office. We also noticed that there is excessive stair circulation for the amount of people that travel through. But we also noticed opportunities for the site. It is adjacent to a main entry to the pedestrian walkway and many students do walk by. We also noticed the entry is almost level to the second floor, therefore access to that floor would be fairly easy to make.
 
To make a connection to the 2nd floor, we have designed a connecting ramp that curves with the fire stair to reach to the second floor. We decided that we could actually use that connecting area for more… There was a recognition that there is a lack of outward displays of what is happening in the architecture building along that main pedestrian walkway. To engage that space while also showing the campus what things are happening in the architecture building, we designed an amphitheater type area were students could look onto reviews going on in the platform above. The current windows at the second floor could become operable and rotate.  This would allow students to use the new platform and also the walkway on the interior as a small pinup space with the amphitheater right below. The platform would be made of frosted or fritted glass so that it would still allow light to the lower level entry and not feel so heavy.
 
Our design would activate the area and create a space that would be functional for many different programs and activities.  And when it is not in use, students have a nice, accessible area to hang out in.